Jdi na obsah Jdi na menu
 


Shushbarak - masove tasticky v jogurtu

30. 11. 2012

shushbarak-007.jpg

 

 Co budeme potrebovat:

na testo:
2 a 1/2 hrnku hladke mouky
temer 1 hrnek studene vody
1/2 lzicky soli

na napln:
400 g mleteho hoveziho masa
1 vetsi cibule
1/2 hrnku piniovych orisku
2 lzicky mleteho noveho koreni
1 lzicka skorice
sul
pepr
olivovy olej

na omacku:
1 l kvalitniho bileho jogurtu (pouzila jsem 7%)
200 ml smetany
1 lzice hladke mouky
2 vetsi strouzky cesneku
1 lzicka soli
1 lzice susene maty

(1hrnek = 200 ml)

Jak na to:

Na olivovem oleji nechame zesklovatet nadrobno nakrajenou cibuli, pridame mlete nove koreni, lehce osmahneme (nechame provonet). Pridame mlete maso, sul, pepr a cca 10 minut restujeme. Nakonec vmichame skorici a oprazene piniove orisky. Smes nechame vychladnout.

Z prosate mouky, soli a vody vypracujeme hladke testo. Nechame 15 minut odpocinout. Pote testo rozvalime na tenky plat (jemne podsypeme moukou) a vykrajime kolecka o prumeru 6 cm. Na kazde kolecko dame lzicku masove naplne, prehneme a kraje pritiskneme k sobe, cimz nam vznikne pulmesic. Ten omotame kolem prstu a kraje stiskneme k sobe.

shushbarak-002.jpg


Hotove tasticky vyrovname na plech vylozeny pecicim papirem, potreme olivovym olejem a pri 180 stupnich 10 minut peceme (kraje lehce zezlatnou).

Jogurt a smetanu za staleho michani privedeme k varu, zahustime moukou (pokud je to potreba) a kratce povarime (stale michame, aby se jogurt nesrazil). Pote pridame masove tasticky, plamen ztlumime na minimum a nechame 15 minut probublavat.

Cesnek prolisujeme a spolu se lzickou soli na trosce oleje osmahneme. Pridame susenou matu, promichame a nechame provonet.
Zamichame do jogurtu. Dle potreby dochutime soli a peprem.

shushbarak-013.jpg


Podavame bud teple nebo studene. Jako priloha se hodi ryze nebo pecivo.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář