Jdi na obsah Jdi na menu
 


Smetanove kureci zavitky

1. 11. 2012

 

kureci-rolky-005.jpg

 

 

Co budeme potrebovat:

2 vetsi kureci prsa
200 g cerstvych zampionu
1 mensi porek
nekolik platku italske mortadely
200 ml smetany
100 ml kokosoveho kremu (nebo mleka)
1/2 lzicky mleteho noveho koreni
1/2 lzicky drceneho kminu
olivovy olej
drceny pepr
sul
maslo

marinada:
3 lzice sojove omacky
2 lzice francouzske worcestershine omacky (nebo jine worcester omacky)
par kapek citronove stavy
drceny pepr

 

Jak na to:

Kazde kureci prso rozrizneme na vetsi plat, naklepeme a z obou stran potreme marinadou, kterou jsme ziskali smichanim vsech surovin na marinadu. Na cca 1 hodinu ulozime do chladu.

Porek nakrajime na tenka kolecka, kratce osmahneme na olivovem oleji, pridame na tenke platky nakrajene zampiony, drceny kmin, sul, pepr a pod poklickou dusime asi 10 minut. Podle potreby pridame malinko vody. Nechame vychladnout.

Na kazde kureci prso klademe platky mortadely, zampionovou smes a utvorime zavitek. Na olivovem oleji je ze vsech stran prudce orestujeme, prendame do nadoby na peceni, kterou jsme vytreli maslem a zalijeme smetanovou smesi. Tu ziskame smichanim smetany, kokosoveho kremu, noveho koreni, pepre, soli a zbytku marinady.

Peceme pri 180 stupnich 30 minut prikryte, pote odkryjeme a dalsich 30 minut zapekame.

Hotove zavitky vyjmeme z omacky, nechame prikryte chvilku odpocivat. Mezitim si zahustime omacku (trochou mouky nebo skrobove moucky).

Jako prilohu jsem zvolila varenou ryzi s petrzelkou. Pri vareni ryze jsem 100 ml vody nahradila 100 ml kokosovym kremem a pridala lzici masla. Po uvareni jsem do ryze zamichala nasekanou hladkolistou petrzelku.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář