Smetanove kureci zavitky
Co budeme potrebovat:
2 vetsi kureci prsa
200 g cerstvych zampionu
1 mensi porek
nekolik platku italske mortadely
200 ml smetany
100 ml kokosoveho kremu (nebo mleka)
1/2 lzicky mleteho noveho koreni
1/2 lzicky drceneho kminu
olivovy olej
drceny pepr
sul
maslo
marinada:
3 lzice sojove omacky
2 lzice francouzske worcestershine omacky (nebo jine worcester omacky)
par kapek citronove stavy
drceny pepr
Jak na to:
Kazde kureci prso rozrizneme na vetsi plat, naklepeme a z obou stran potreme marinadou, kterou jsme ziskali smichanim vsech surovin na marinadu. Na cca 1 hodinu ulozime do chladu.
Porek nakrajime na tenka kolecka, kratce osmahneme na olivovem oleji, pridame na tenke platky nakrajene zampiony, drceny kmin, sul, pepr a pod poklickou dusime asi 10 minut. Podle potreby pridame malinko vody. Nechame vychladnout.
Na kazde kureci prso klademe platky mortadely, zampionovou smes a utvorime zavitek. Na olivovem oleji je ze vsech stran prudce orestujeme, prendame do nadoby na peceni, kterou jsme vytreli maslem a zalijeme smetanovou smesi. Tu ziskame smichanim smetany, kokosoveho kremu, noveho koreni, pepre, soli a zbytku marinady.
Peceme pri 180 stupnich 30 minut prikryte, pote odkryjeme a dalsich 30 minut zapekame.
Hotove zavitky vyjmeme z omacky, nechame prikryte chvilku odpocivat. Mezitim si zahustime omacku (trochou mouky nebo skrobove moucky).
Jako prilohu jsem zvolila varenou ryzi s petrzelkou. Pri vareni ryze jsem 100 ml vody nahradila 100 ml kokosovym kremem a pridala lzici masla. Po uvareni jsem do ryze zamichala nasekanou hladkolistou petrzelku.