Svestkovy kolac s vanilkovym kremem, kokosem a skorici
Co budeme potrebovat:
testo:
200 ml zakysane smetany
200 ml kokosoveho kremu (nebo mleka)
2 hrnky polohrube mouky
1 prasek do peciva
1/2 hrnku cukru
1 vejce
(1 hrnek = 200 ml)
svestky:
rozpulene svestky (na pokryti dortove formy o prumeru 26 cm)
2 lzice javoroveho sirupu
1/2 lzicky skorice
vanilkovy krem:
200 ml zakysane smetany
1 vejce
1 lzice trtinoveho cukru
1 lzicka vanilkove esence
(vsechny suroviny vymichame v hladky krem)
drobenka:
3 lzice polohrube mouky
3 lzice kokosu
2 lzice trtinoveho cukru
1 a 1/2 lzice masla
1/2 lzicky skorice
Jak na to:
Rozpulene svestky promichame s javorovym sirupem a skorici.
Zakysanou smetanu, kokosovy krem, vejce a cukr rozmichame, pridame presatou mouku s praskem do peciva a znovu promichame. Testo nalijeme na vymazanou a kokosem vysypanou dortovou formu o prumeru 26 cm.
Poklademe svestkami (reznou stranou nahoru) a polijeme vanilkovym kremem.
Nakonec posypeme drobenkou a peceme pri 180 stupnich cca 40 minut.
Inspirace na vanilkovy krem z dolcevita.blog.cz