Jdi na obsah Jdi na menu
 


Shakshuka (arabske leco)

2. 11. 2012

leco-011.jpg

 

Co budeme potrebovat:

9 zralych rajcat
2 papriky (zelena a cervena)
1 vetsi cibule
olivovy olej
2 lzicky vegetky
1 lzicka rajskeho protlaku
1 lzice sladke sojove omacky
drceny pepr
sul
1 lzicka smesi "7 koreni" (lze nahradit mletou smesi hrebicku, pepre, bileho pepre, noveho koreni, skorice, rimskeho kminu a spetkou kari)
trocha vody
4 - 6 vajec (dle poctu stravniku)
hladkolista petrzelka
cerstvy koriandr

 

Jak na to:

Rajcata zalijeme vrouci vodou a nechame odstat (dokud nepujde sloupnout slupka). Cibuli nakrajime na vetsi kosticky, na olivovem oleji orestujeme. Pridame na vetsi kousky nakrajene papriky, oloupana a pokrajena rajcata, vegetku, sojovou omacku, rajsky protlak, smes 7 koreni, pepr, sul - zamichame, prilejeme trochu vody a pod poklickou dusime asi 15 minut. Dle potreby dochutime soli, peprem. Pote na takto pripravenou smes rozklepneme vajicka (nemichame), kazde vejce osolime a okorenime trochou smesi 7 koreni. Priklopime poklickou a dusime do uvareni vajec. Nakonec leco posypeme nakrajenou petrzelkou a koriandrem.

Podavame s arabskym chlebem, olivami a nakladanymi okurkami. Do leca je mozne pridat kousek feferonky (ja kvuli detem nedavam).

leco-003.jpgleco-004.jpgleco-006.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

essay writing service k60buw

(GregoryHoX, 5. 4. 2023 6:58)


Superb write ups. Many thanks!
help with argumentative essay https://writingpaperforme.com dissertation projects https://theessayswriters.com