Jdi na obsah Jdi na menu
 


Shulbata (lilek s bulgurem)

1. 11. 2012

 

lilek-008.jpg

 

 

Co budeme potrebovat:

1 vetsi lilek
3 brambory
2 cibule
1 hrnek bulguru
3 lzice rajskeho protlaku
1 lzicka mleteho noveho koreni
1/2 lzicky rimskeho kminu (cumin)
2 lzicky vegety
sul
drceny pepr
olivovy olej
hladkolista petrzelka
(hrnek = 200 ml)

 

Jak na to:

Bulgur zalijeme 1,5 hrnkem varici vody, promichame a prikryte nechame vstrebat tekutinu.
Lilek a brambory nakrajime na vetsi kostky. Nahrubo pokrajenou cibuli nechame zesklovatet (na olivovem oleji), pridame brambory, lilek a chvilku restujeme. Prisypeme nove koreni, cumin, pepr, sul a zalijeme vodou smichanou s rajskym protlakem a vegetou. Vody dame dost, tak cm nad uroven smesi. Pod poklickou na mirnem plameni dusime do mekka (dle potreby dale podlevame). Nakonec pridame bulgur a jeste cca 7 minut povarime. Dle potreby dochutime soli a peprem.

Podavame s chlebem, sypane hladkolistou petrzelkou, s kopeckem zakysane smetany a libovolnou nakladanou zeleninou.
Kdo rad kysele, muze si smes pokapat stavou z citronu.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář